Agustín Granados

Agustín Granados, gitarist og komponist, født 1. Mars 1966 Santa Fé (Granada). Han studerte musikk ved musikk-konservatoriene i Granada og Madrid, men er i stor grad selvlært. Han fikk sin første gitar fem år gammel, og han var tidlig på scenen for å framføre sin egen komponert musikk. Siden den gang har han holdt mange konserter.

I 1989 bidro han sammen med den anerkjente spanske komponisten Alejandro Massó, til musikken for en 26 episoders tv serie ”El Olivar de Atocha”. Granados spilte også solo partiene for spansk gitar i serien.

Agustin Granados har bodd i Skien (Norge) siden 1991 og har norsk pass. Fra juni 1996 til februar 1997 arbeidet han med et musikk prosjekt i Kaja regi i Skien Kommune.
Han har samarbeidet med blant andre musikere som Audun Kleive, Per Anders Buen og Bjørn Vidar Solli

I 2002 ga han ut sin første plate, kalt ”Secuencias”.

Han har deltatt i to prosjekter med musikk og poesi sammen med forfatteren Tore Tveit. Den første kalt ”A tibute to Lorca” og den andre ”Spanske toner – norske ord”.
Av hans senere opptredener kan nevnes hans deltakelse på Spansk –norske dager i Alfaz del Pi (Alicante) i mars 2007.
I 2010 spilte han spansk gitar på den norske artisten Betty sin Cd ”Brenn Hexen”. I 2011 er han aktuell på en utgivelse med Ronnie le Tekerø.